پاورپوینت ملاحظاتی درباره بحث حفظ الصحه در طب سنتی

دسته بندي : علوم پزشکی » پزشکی
مشخصات فایل

عنوان: پاورپوینت ملاحظاتی درباره بحث حفظ الصحه در طب سنتی

قالب بندی: پاورپوینت

تعداد اسلاید:22





قسمتی از پاورپوینت

هدف نهائی درس

بازشناسی و دستیابی به مجموعه ای از اطلاعات و راهکارهای تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت بر پایه آموزه های طب اسلامی و سنتی همزمان با بهره گیری از دستاوردهای گذشته و حال بشر

مفهوم سلامت از دیدگاه بقراط، ابن سینا، سازمان جهانی بهداشت، و نگاه نو به تعریف WHO با بهره گیری از اندیشه اسلامی

- تعادل میان اخلاط اربعه

- تعادل میان کیفیات (فاعله و منفعله) در بدن

- تعادل کار اعضاء و اندامها

- تعریف WHO: رفاه جسمی، روانی، اجتماعی و نه فقط نبودن بیماری و معلولیت

- تعریف اصلاحی: تعریف WHO در محدوده هماهنگ با نظام اعتقادی

- منشأ تفاوت در 2 تعریف اخیر: 1- هویت انسان                 لائیسم Biopsychosocial

                                        2- هدف آفرینش

                                                                                                            تئیسم Spritobiopsychoscocial

- حفظ الصحه یا بهداشت: (در حالت بهی نگاه داشتن)

- حفظ الصحه: تأمین و حفظ سلامت (مسئولیت جوامع جهانی تا سال 2000 میلادی)

- حفظ الصحه: تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت : WHO (2000 میلادی)

 حضرت امام سجاد علیه السلام:

  .... و عافنی عافية کافية، شافية، عالية، نامية تولد فی بدنی العافية، عافية الدنيا و الاخرة.... (دعای 23- صحیفه سجادیه)




مفهوم و دامنه سلامت در نگاهی دوباره به چند اثر مهم در طب سنتی

علی بن عباس مجوسی اهوازی: الصحه حالٌ للبدن تتم بها الافعال التی فی المجری الطبیعی

ابن نفیس: الصحه و هی هیئهٌ بدنیه، تکون الافعال بها، لذاتها سلیمه و المرض هیئهٌ مضادهٌٌ لذلک

ابن سینا: الاعتدال الذی للانسان له عرضٌ(Range) و له فی الافراط و التفریط حدان ...

علی بن عباس مجوسی اهوازی : والصحه اعتدال البدن

ضرورت توجه به وضعیت متداول و عادی در تعریف سلامت

علی بن عباس مجوسی اهوازی: ینبغی ان یستعان فی سائر ابواب حفظ الصحه بالنظر فی العادات .... لانها اذا طالت مدتها، صارت کالشیئی الطبیعی

و  . . .






عنوان های پاور پوینت  :

– تعادل میان اخلاط اربعه

– تعادل میان کیفیات (فاعله و منفعله) در بدن

– تعادل کار اعضاء و اندامها

– تعریف WHO: رفاه جسمی، روانی، اجتماعی و نه فقط نبودن بیماری و معلولیت

– تعریف اصلاحی: تعریف WHO در محدوده هماهنگ با نظام اعتقادی

– منشأ تفاوت در ۲ تعریف اخیر:

۱- هویت انسان

لائیسم Biopsychosocial

۲- هدف آفرینش

 

 

عنوان های پاور پوینت  :

– تعادل میان اخلاط اربعه

– تعادل میان کیفیات (فاعله و منفعله) در بدن

– تعادل کار اعضاء و اندامها

– تعریف WHO: رفاه جسمی، روانی، اجتماعی و نه فقط نبودن بیماری و معلولیت

– تعریف اصلاحی: تعریف WHO در محدوده هماهنگ با نظام اعتقادی

– منشأ تفاوت در ۲ تعریف اخیر:

۱- هویت انسان

لائیسم Biopsychosocial

۲- هدف آفرینش





تکه های از این پروژه :

اشکال مختلف حفظ الصحه از دیدگاه صاحب هدایه المتعلین

۱- حفظ الصحه (مطلق):  هر کسی را مزاجی بود صحی ورا بر آن مزاج خویش نگاه داری به چیزهائی که شامل او بوند باز اگر معتدل نبود نگاه دارند و اگر خواهند تا به اعتدال بازآرند، اندک اندک از آن مزاج او، به مزاج معتدل باز آرند بدان تدبیرها که خلاف مزاج این کس بود.

۲- السیاسه فی الحفظ: و این تدبیر تن های ضعیف بود چون تن ناقهان و پیران و زنان آبستن

۳- التقدم بالحفظ: و این آن بود که علاماتی پدید آید به تندرستان که اگر در نیابند بیماری ها افتد و چون پیش از آنکه نالنده گردند اندر یافته اند از آن بیماری ها ایمنی افتدشان

اصول شیوه زندگی بر پایه آموزه های اسلامی

– هدفمندی حیات آدمی و جهت گیری کمالی طب سنتی

– پاکیزگی جسم و جان

– تغذیه متعادل از طیبات

– سلامت روانی و معنوی

– سلامت روابط اجتماعی و مراقبت متعهدانه از سلامت محیط زیست و انسانها

– بهداشت فردی(بهداشت اندام ها، فونکسیون ها، خواب کافی، رفتار جنسی سالم، اجتناب از خبائث و محرمات، پرهیز از رفتارهای خطر آفرین، …. )

– پیشگیری مسئولانه از بیماری ها و حوادث

– درمان بموقع

سته ضروریه زیر بنای بحث حفظ الصحه در طب سنتی

تدبیر اهویه: (فصول، اقالیم، باد، رطوبت، خشکی، سرما، گرما، گرد و غبار، … مواد حساسیت زا، بخارات مزارع، بخارات مزارع باقلا، شاهدانه، گیاهان ردیه، باران، حشرات، کوه، دشت)

سخن حضرت امام رضا علیه السلام:

ان قوی النفس تابعه لمزاجات الابدان و مزاجات الابدان تابعه لتصرف الهواء فاذا برد مره، و سخن اخری، تغیرت بسببه الابدان و الصور، فاذا استوی الهواء و اعتدل، صارالجسم متعدلاً …

 

نحوه تغذیه – دفعات، مقدار، انواع مأکولات و مشروبات، مواد مضر طبیعی و خارجی در خوردنی ها، تأثیر فصل بر تغذیه، غذاهای مصلح و مفسد، عادات غذایی، غذاهای خفیف و غلیظ، صالح الکیموس، ردی الکیموس، کثیرالغذا، قلیل الغذا، لطیف، کثیف- شروع و ختم تغذیه، سازگاری و ناسازگاری – رفتارهای تغذیه ای، تخمه و اختلال هضم، تداخل، تغذیه و کرونوبیولوژی، بهداشت طبخ (تغییرات غذا، ظرف غذا، آتش و ابزار طبخ)

ترویه – آب گرم شده در اثر تابش خورشید، اصلاح آبها (تجربه مدینه) پاکسازی و اصلاح آب ها

نوشیدنی های زیان بخش و سودمند – کامبوجا – کفیر- کومیس – بابور

حرکت و سکون جسمانی

ریاضت، مالش، ریاضت عام و خاص، ریاضت بر اساس حرفه، ورزشهای قدیمی و جدید

حرکت و سکون نفسانی

بهداشت روان و مقابله با استرس، سازگاری و پذیرش واقعیت ها، تدابیر و تداوی روحی و روانی …

 
دسته بندی: علوم پزشکی » پزشکی

تعداد مشاهده: 326 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: ppt

تعداد صفحات: 22

حجم فایل:1,394 کیلوبایت

 قیمت: 12,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل